Blog

Webhosting nieuw: Spamexperts spamfilter

SPAMEXPERTSSPAMFILTERWEBHOSTINGE-MAIL

Niets is vervelender dat als u s’ochtends uw mail checkt en uw inbox vol is geslipt met onder andere spam, phising en malware berichten. Precies om die reden filteren wij al uw inkomende en uitgaande e-mail met behulp van professionele SpamExperts spamfilter.

E-mail ontvangen

Alle e-mail welke u ontvangt wordt voordat deze in uw inbox wordt bezorgd eerst gecontroleerd op kwaadaardige inhoud, denk hierbij aan spam, malware en phising. Deze berichten worden in quarantaine geplaatst en schone berichten worden doorgestuurd naar uw inbox. De spamfilter leert van uw verkeer en wordt gaandeweg steeds beter in het filteren van uw e-mail waardoor het aantal ongewenste berichten steeds verder afneemt.

Via het door ons bijgeleverde controlepaneel heeft u toegang tot de spamfilter en kunt u zelf zien welke berichten er door de spamfilter geblokkeerd zijn. Als u wilt kunt u specifieke berichten en adressen ‘whitelisten’ waardoor deze alsnog in uw inbox terecht komen.

Veelal adviseren wij zo min mogelijk aan de instellingen van uw spamfilter aan te passen. De spamfilter maakt standaard gebruik van de meest geschikte instellingen en alleen in zeer specifieke omstandigheden is het nodig om deze instellingen aan te passen.

Als u een bepaald probleem hebt dan kunt u hierover contact met ons opnemen, we helpen u graag het probleem op te lossen en passen, als dit nodig is, uw spamfilter instellingen aan.


Uitgaand

Misschien heeft u het al eens meegemaakt, een van de klant waarmee u de server deelt is gehackt, heeft spam verstuurd met als gevolg dat de hele server op een zogeheten blacklist terecht is gekomen. Gevolg, u en andere waarmee u de server deelt kunnen geen of bijna geen e-mail meer versturen omdat deze door andere spamfilters geblokkeerd wordt.

Wij zijn verantwoordelijk voor het beheer van honderden servers en zagen dit als groot probleem. Naarmate het beheer van steeds meer servers onder onze verantwoordelijkheid viel nam de tijd welke wij kwijt waren aan het ‘delisten’ van deze servers aanzienlijk toe.

We hebben er daarom voor gekozen om niet alleen alle inkomende maar ook alle uitgaande e-mail door onze spamfilter te laten controleren. Zo kan veelal voorkomen worden dat er kwaadaardige e-mail verzonden wordt en dat een van onze servers op een blacklist terecht komt met alle gevolgen van dien.

Zo’n maatregel is echter nooit voor de volle 100% waterdicht, er kan altijd een mail doorheen slippen en een IP-adres op een blacklist terecht komen. Daarom maken we gebruik van meerdere IP-adressen verspreid over meerdere netwerken en checken wij al deze IP-adressen meerdere keren per dag op blokkade.

Mocht er ondanks onze inspanningen toch een IP-adres geblacklist worden dan schakelen wij deze tijdelijk uit totdat we de blokkade ongedaan hebben kunnen maken. In de tussentijd kunt u gewoon e-mail blijven versturen alsof er niets aan de hand is. Zo garanderen wij dat u altijd e-mail kunt versturen en dat deze e-mail ook daadwerkelijk aankomt bij de ontvanger.


De SpamExperts spamfilter is inbegrepen bij al onze webhosting nieuw pakketten.