Statuspagina (online)

Statuspagina

Hier vindt u op één oogopslag de actuele status van onze diensten. Als u vermoedt dat u last heeft van een storing of probleem, kunt u een website-check uitvoeren. Meldingen over bekende storingen en eerder gepland onderhoud worden ook op onze statuspagina getoond.

We controleren geautomatiseerd meerdere keren per minuut alle servers onder ons beheer op meer dan honderd verschillende punten.

Bij een probleem of dreigend probleem ontvangen we direct bericht, zodat we tijdig actie kunnen ondernemen. Zo garanderen we de bereikbaarheid en continuïteit van uw website of server.

Hier vindt u een overzicht van de vijf meest recente meldingen op onze statuspagina. U kunt zich abonneren op deze meldingen of op alle meldingen die betrekking hebben op uw website of server (zie ook: 'Website Check').

Alles werkt

Alles werkt

Al onze diensten zijn op dit moment online en er worden geen onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Heeft u toch last van een probleem? Neem dan contact met ons op.


Onderwerp Laatst bijgewerkt Status
Soort Onderbreking aanval op primaire nameserver Externe link 03-06-2024 om 21:14 storing opgelost
Soort Onregelmatigheid verwerking .eu domeinnamen Externe link 30-05-2024 om 10:00 bug opgelost
Soort Waarneming false positives monitoringsysteem Externe link 29-05-2024 om 16:31 probleem opgelost
Soort Waarneming false positives monitoringsysteem Externe link 29-05-2024 om 16:32 probleem opgelost
Soort Onderhoud virtualisatie platform #2 Externe link 25-05-2024 om 22:19 onderhoud afgerond
Klanten controlepaneel

Klanten controlepaneel

Als serverklant kunt u een deel van de door ons verzamelde monitoringgegevens inzien via het klantencontrolepaneel Externe link. Hierbij gaat het om de actuele service-status (web, database, ssh en controlepaneel) en het historische verbruik.

U kunt controleren of er onderhoud, storingen of observaties zijn met betrekking tot uw website of server door de website-check op onze statuspagina te gebruiken.

Wat te doen bij een storing?

Wat te doen bij een storing?

In het geval van een storing die niet op onze statuspagina Externe link vermeld staat, kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch contact met ons opnemen. Voordat u ons belt, vragen wij u een stappenplan te doorlopen om zeker te zijn dat er sprake is van een storing. Meer informatie over hoe u een storing kunt melden, vindt u op de pagina "Hoe kan ik een storing melden?" Externe link op onze supportpagina's.

Als er wel een melding op onze statuspagina staat, vragen wij u dringend om deze in de gaten te houden. Hierdoor kunnen wij ons volledig richten op het oplossen van het probleem.