Kies uw eigen domeinnaam

Kies uw eigen domeinnaam

Een goede domeinnaam is belangrijk voor uw succes online. Maar hoe kiest u dé domeinnaam? Om u op weg te helpen delen wij hier een aantal tips voor het kiezen van een uitstekende domeinnaam. Ook verwijzen wij naar enkele websites waar u naar toe kunt gaan voor inspiratie.

Domein Kies uw eigen domeinnaam
Hier geven wij u een aantal tips welke u kunt gebruiken om een goede domeinnaam uit te kiezen.

De meest voor de hand liggende optie is om uw bedrijfsnaam te gebruiken als domeinnaam. Zolang deze gemakkelijk te onthouden én te typen is hoeven uw bezoekers maar één naam te onthouden.

Als uw bedrijfsnaam echter -om wat voor reden dan ook- niet mogelijk is gebruik dan de onderstaande tips om een goede domeinnaam uit te kiezen. U kunt natuurlijk ook meerdere domeinnamen kiezen.
  1. Kies voor kort én makkelijk te onthouden
  2. Gebruik geen bestaande merknamen
  3. Voorkom verwarring
  4. Kies de juiste domeinextensie(s)
  5. Ga voor zoekmachinevriendelijk
  6. Gebruik geen streepjes, leestekens en cijfers
Bovenstaande tips worden verderop op deze pagina uitgebreider toegelicht.
Zodra u een domeinnaam heeft gekozen is het belangrijk dat u controleert of deze ook daadwerkelijk te registreren (vrij) is. Via onze website kunt u dit eenvoudig doen.

Op de pagina “Is uw domein nog vrij?” vult u uw domeinnaam in en klikt u op de knop “Nu checken”. Er zal vervolgens direct worden gecontroleerd of uw domeinnaam nog te registreren (vrij) is.

Zonder dat u hiervoor iets hoeft te doen controleren wij de beschikbaarheid van de meest populaire domeinextensies. Het is ook mogelijk om de beschikbaarheid van een bepaalde domeinextensie te controleren door .extensie aan uw zoekopdracht toe te voegen, bijvoorbeeld: uwdomeinnaam.blog.

Als uw domeinnaam nog vrij is dan kunt u deze direct doormiddel van de Registreren-knop bestellen.

Domein checken Bezoeken
Hier vindt u een aantal handige websites waarmee u inspiratie op kunt doen en welke kunnen helpen bij het kiezen van de juiste domeinnaam voor uw website.

Zo vindt u hier twee verschillende domeinnaam generatoren, een bedrijfsnaam generator en een website waarop domeinnamen welke (binnenkort vrijkomen) kunnen worden gekocht.

Als u besluit een “quarantaine” domeinnaam te kopen dan kunt u deze na aanschaf naar ons toe verhuizen. Deze websites zijn niet van ons. Zoals omschreven staat in onze disclaimer aanvaarden wij geen verantwoordelijkheid en zijn wij niet aansprakelijk voor de inhoud- en (correcte) werking van deze websites.
1. Kies voor kort én makkelijk te onthouden

1. Kies voor kort én makkelijk te onthouden

Zorg ervoor dat u niet voor een te lange domeinnaam kiest, jansgeweldigeblog.nl is immers een stuk moeilijker voor uw bezoekers om te onthouden dan bijvoorbeeld: jansblog.nl of jans.blog. Is .nl niet beschikbaar? Kijk dan eens naar een andere domeinextensie.

2. Gebruik geen bestaande merknamen

2. Gebruik geen bestaande merknamen

Probeer niet te profiteren van het succes van anderen. Dit kan serieuze (juridische) problemen veroorzaken en staat bovendien onprofessioneel. Voorkom ook dat u perongeluk een naam kiest welke al eerder is vastgelegd. Check vooraf het handelsregister of een naam al bestaat.

3. Voorkom verwarring

3. Voorkom verwarring

Probeer uw domeinnaam zo simpel mogelijk te houden. Het vervangen van woorden door cijfers (bijv. 4 voor for, 2 voor to of too) kan voor verwarring zorgen, maakt het lastiger om uw domeinnaam te onthouden en kan voor uw bezoekers en/of klanten onprofessioneel overkomen.

4. Kies de juiste domeinextensie(s)

4. Kies de juiste domeinextensie(s)

Wij bieden op dit moment meer dan 500 verschillende domeinextensies aan. Neem daarom uw tijd om de juiste domeinextensie voor uw website te kiezen. .nl lijkt een voor de hand liggende keuze maar heeft u bijv. ook al eens aan de domeinextensies .blog, .store of .shop gedacht?

5. Ga voor zoekmachinevriendelijk

5. Ga voor zoekmachinevriendelijk

Uw bedrijfsnaam is een logische keuze als domeinnaam. Maar wat nou als u een lokaal bedrijf heeft? Laten we zeggen een honden uitlaat service in Zwijndrecht dan zou hondenuitlateninzwijndrecht.nl er voor kunnen zorgen dat bezoekers uw website makkelijker kunnen vinden.

6. Gebruik geen streepjes, leestekens en cijfers

6. Gebruik geen streepjes, leestekens en cijfers

Waarom zou u voor jans-blog.nl kiezen als jansblog.nl ook vrij is? Het gebruik van streepjes maakt het moeilijker uw domeinnaam te onthouden en kan voor verwarring zorgen zeker als jansblog.nl al door een ander geregistreerd is. Kies in dat geval een andere domeinnaam.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u vrijblijvend advies bij uw domeinnaam keuze? Gebruik de ronde knop rechts onderaan onze website om direct contact met ons op te nemen.


Contact opnemenBestellen

Direct aan de slag

Heeft u een keuze kunnen maken? Gebruik dan de onderstaande knop om uw domeinnaam of domeinnamen te bestellen. U kunt direct aan de slag!


Direct bestellenBestellen