LiteSpeed WebServer

LiteSpeed WebServer

Al onze webhosting pakketten worden standaard geleverd op een server met LiteSpeed WebServer. Hiermee laadt uw website out-of-the-box tot wel 4x sneller dan op een “normale” webserver zoals Nginx of Apache. Met LSCWP kunt u uw website nog verder versnellen.

Website LiteSpeed WebServer

Elke webhosting server is voorzien van een webserver; hiermee wordt uw website aan bezoekers “geserveerd”, ofwel het maakt het mogelijk voor bezoekers om uw website te bezoeken. Apache en Nginx zijn de meest gebruikte webservers, hoofdzakelijk omdat deze breed ondersteund worden en gratis te gebruiken zijn.

Hoewel deze ‘prima’ werken zijn ze niet geoptimaliseerd voor de allerbeste performance. Omdat het natuurlijk erg belangrijk is dat uw website altijd snel én bereikbaar is kiezen wij ervoor om deze vaak gebruikte webservers op onze (webhosting) servers door LiteSpeed WebServer te vervangen.

Een normale PHP website laadt tot 4,5x sneller met LiteSpeed (ten opzichte van Apache) en een WordPress website laadt zelfs tot 12x sneller met LiteSpeed en de LiteSpeed Cache for WordPress (LSCWP) plug-in.

Benchmark resultaten Externe link

Niet alleen laadt uw website met LiteSpeed veel sneller, u kunt ook meer gelijktijdige bezoekers “kwijt” zonder dat u hiervoor (direct) de overstap naar een duurder webhosting pakket of een eigen server moet maken.

Een snel ladende website heeft een lagere bounce rate én meer terugkerende bezoekers. Wat zich in de meeste gevallen vertaald tot een betere conversie en hogere (klant) tevredenheid. Daarom kiest ook u voor LiteSpeed!

Testresultaten

De onderstaande testresultaten zijn gebaseeerd op de volgende benchmark. De testresultaten zijn gebasseerd op LiteSpeed webserver met LSCWP, Nginx webserver met FastCGI Cache en Apache webserver met W3 Total Cache.
Snel, sneller, snelst

Snel, sneller, snelst

De meeste websites maken gebruik van PHP als programmeertaal. Dankzij Litespeed laadt deze programmeertaal tot wel 4,5 keer sneller dan als er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld Apache of Nginx.

Eenvoudige integratie

Eenvoudige integratie

LiteSpeed levert gebruiksklare en makkelijk in te stellen plug-ins voor populaire softwarepakketten waaronder WordPress en Joomla. Hiermee optimaliseert u in minuten uw website en stelt u caching in.

CMS benchmarks

CMS benchmarks

WordPress laadt 12x sneller-, Magento laadt 3x sneller-, Joomla laadt 426x sneller-, Prestashop laadt 1000x sneller-, Drupal laadt 7x sneller- met Litespeed vergeleken met Nginx. Klik hier voor alle benchmarks →

Klaar voor de start, af!

Klaar voor de start, af!

Als uw website op Apache of Nginx werkt, dan werkt deze ook op LiteSpeed WebServer. Dit komt doordat vrijwel alle functionaliteit, zoals de ondersteuning voor .htaccess bestanden, gewoon aanwezig is.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u vrijblijvend advies bij uw pakket keuze? Gebruik de ronde knop rechts onderaan onze website om direct contact met ons op te nemen.


Contact opnemenBestellen

Direct aan de slag

Heeft u een keuze kunnen maken? Gebruik dan de onderstaande knop om één van onze webhosting pakketten te bestellen. U kunt direct aan de slag!


Direct bestellenBestellen