CloudLinux uitgelegd

CloudLinux uitgelegd

Geplaatst opGeplaatst op 20-11-2021

Blog CloudLinux uitgelegd

Al onze hostingservers zijn voorzien van het CloudLinux besturingssysteem. Hiermee houden wij onze hostingservers stabiel, betrouwbaar en veilig. Bijkomend voorbeeld hiervan is dat wij hiermee elke klant een stukje gegarandeerde server capaciteit toekennen.

 

 

Wat is CloudLinux?

CloudLinux is een besturingssysteem zoals andere Linux distributies waaronder Ubuntu, CentOS, AlmaLinux en Rocky Linux. 

 

Vroeger was het zo dat tientallen tot honderden hostingaccounts op dezelfde server werden geplaatst. Doordat deze websites zonder beperking alle beschikbare server capaciteit konden gebruiken was er een (groot) risico dat een aanval op een enkele website ervoor kon zorgen dat ook andere websites op dezelfde server hier ernstige last van ondervonden.

 

Het grote verschil is dat CloudLinux het mogelijk maakt om hostingaccounts in zijn eigen “container” te plaatsen (ook wel bekend als de CageFS(FileSystem) techniek). Een container is een “eigen stukje server” waarbinnen een bepaalde hoeveelheid processorkracht (cpu), geheugen (ram), schrijf- en leessnelheid (io) aan het hostingaccount wordt toegewezen.

 

De container isoleert ook het hostingaccount van de andere hostingaccounts op dezelfde server waardoor de basis voor een veilige hostingomgeving wordt gelegd. Zo zorgen overbelasting, websiteproblemen, hacks en virussen op het ene hostingaccount nooit voor problemen op andere hostingaccounts welke op dezelfde server zijn ondergebracht.

 

De hoeveelheid toegewezen server capaciteit is afhankelijk van het pakket welke u aanschaft. Op de webhosting pakketten vergelijken- en reseller hosting pakketten vergelijken- pagina hebben wij duidelijk aangegeven hoeveel capaciteit er is inbegrepen.

 

Bij onze WordPress hosting pakketten is dat niet standaard het geval, deze pakketten zijn managed waardoor wij meer flexibel omgaan met de toegewezen server capaciteit.

 

 

Enkele voordelen

Naast dat u een gegarandeerde hoeveelheid server capaciteit krijgt toegewezen biedt CloudLinux nog vele andere voordelen. Zo kunt u via het DirectAdmin controlepaneel onder andere uw Resource Usage bekijken, PHP- versies (5.6, 7.x en 8.x) en instellingen wijzigen en met SSH-toegang gebruik maken van o.a. WP-CLI, Composer, NodeJS, NPM en Git.

 

 

CloudLinux vs Managed VPS

Bij onze managed vps pakketten is ook een gegarandeerde hoeveelheid server capaciteit inbegrepen. Anders dan bij onze hosting pakketten krijgt u bij onze managed vps pakketten een eigen server welke u niet met andere klanten deelt. Deze pakketten zijn dan ook meer geschikt voor als u een grote hoeveelheid eigen server capaciteit nodig heeft.

 

Een ander groot voordeel is dat wij, omdat u deze niet met andere deelt, uw server verregaand kunnen optimaliseren voor hetgeen waar u deze voor besluit te gebruiken. Kortom; de mogelijkheden tot het leveren van echt maatwerk zijn een stuk uitgebreider dan op een hostingomgeving welke u met andere klanten deelt. 

 

De meeste van onze klanten beginnen met een hosting pakket (bijv. Webhosting Basis) om naar mate hun website of business (explosief) groeit over stappen op één van onze vooraf samengestelde managed vps pakketten. Als u ervoor kiest om een eigen server aan te schaffen dan helpen wij u gratis uw website of websites hiernaar toe te verhuizen.

 

Het is natuurlijk ook mogelijk om CloudLinux op uw managed vps pakket door ons te laten installeren (de meerprijs hiervoor is €19,95 /maand). Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u uw server inzet voor het hosten van meerdere (klanten) websites waarbij u het belangrijk vindt om net zoals op onze hostingservers deze van elkaar te scheiden in eigen containers.

 

 

Wilt u meer informatie over CloudLinux of advies over het gebruik hiervan? Dan kunt u, dag- en nacht, geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Ons team van alleskunners staat altijd voor u klaar en beantwoord zo snel mogelijk uw bericht. Wij gebruiken onze meer dan 17 jaar aan kennis en ervaring om u naar volle tevredenheid te helpen.