Domeinnaam

Managed DNS

Als u een domeinnaam bij ons besteld dan kunt u gratis gebruik maken van onze Managed DNS service. Hierbij wordt uw domeinnaam ingesteld op onze nameservers en kunt u online uw DNS zone beheren.

← Domeinnaam


Over Managed DNS

Over Managed DNS Nadat u een domeinnaam bij ons heeft besteld kunt u met behulp van ons klanten controlepaneel de managed dns service inschakelen.

Zodra u dit heeft gedaan zal er een dns zone voor uw domeinnaam aan onze nameservers worden toegevoegd en zullen de voor uw domeinnaam ingestelde nameservers automatisch worden aangepast naar de onze.

U krijgt direct de optie om zogeheten records aan de dns zone van uw domeinnaam toe te voegen. Zo kunt u A, AAAA, CNAME, MX, TXT en SRV records instellen.

De DNS zone van uw domeinnaam kan er bijvoorbeeld als volgt uit zien:

Naam Type Waarde Prio TTL
jansen.nl. A 127.0.0.1 3600
mail A 127.0.0.1 3600
jansen.nl. MX mail.jansen.nl. 10 3600
www CNAME jansen.nl. 3600

DNS Zone Uitleg
In bovenstaand voorbeeld verwijst de domeinnaam jansen.nl en het subdomein mail.jansen.nl naar IP-adres 127.0.0.1 met behulp van een A-record. www.jansen.nl verwijst met behulp van een CNAME-record naar jansen.nl.

Als e-mail server wordt mail.jansen.nl gebruikt (met behulp van een MX-record), de voor deze server gekozen prio is 10 (bij meerdere e-mail servers: 10,20,30 etc.).

Tot slot heeft elk record een TTL (Time To Live) van 3600. 3600 / 60 = 60 minuten.


Wanneer gebruiken?

Wanneer gebruiken? De managed dns service is in hoofdzaak bedoeld voor klanten met een "losse" domeinnaam.

Als u een webhosting pakket of eigen server bij ons afneemt waaraan uw domeinnaam gekoppeld is dan kunt u de dns zone van deze domeinnaam met behulp van het bij het pakket geleverde controlepaneel beheren.

Naast het gebruik maken van de managed dns service kunt u uw domeinnaam ook door laten sturen naar een ander webadres of parkeren voor later gebruik.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar advies? Neem dan contact met ons op.

Stuur ons een bericht