Quick FAQ; CP voor bestaande klanten

Voor bestaande klanten veranderd er met de lancering van onze nieuwe website het een en ander, en dan vooral op controlepaneel gebied. De belangrijkste veranderingen hebben we hieronder voor u op een rij gezet.

- Domeincontacten
Na veel klachten over de werking van domeincontacten (voorheen contact profielen) hebben we dit systeem helemaal overhoop gehaald, hierdoor zijn uw eerder aangemaakte contact profielen/domein contacten niet meer zichtbaar in het controlepaneel. U kunt vanzelfsprekend nieuwe domein contacten aanmaken of een ticket openen met daarin het verzoek uw oude contact profielen te herstellen.

- Groepen
Het groepen systeem voor domeinnamen is aanzienlijk verbeterd en uitgebreid, omdat we zijn overgestapt op een nieuwe structuur voor dit systeem zijn eerder aangemaakte groepen helaas verloren gegaan. U kunt zelf via het controlepaneel eenvoudig een nieuwe groep aanmaken en hier de gewenste domeinnamen aan toevoegen.

- Automatisch vernieuwen
Domeinnamen waarvoor u in het vorige controlepaneel automatisch vernieuwen heeft uitgeschakeld zullen vanzelfsprekend niet worden verlengd, maar omdat het opzegsysteem voor domeinnamen op de schop is gegaan is deze keuze niet meer terug te zien in het nieuwe controlepaneel. Als u een domeinnaam waarvoor u automatisch vernieuwen heeft uitgeschakeld toch wilt verlengen dan kunt u een ticket openen.

- Nieuw wachtwoord
We hebben de beveiliging van het controlepaneel waaronder de codering van wachtwoorden met de introductie van het nieuwe controlepaneel aanzienlijk verbeterd. Om die reden hebben al onze klanten (met een actief abonnement) eerder vandaag een e-mail ontvangen met daarin hun nieuwe wachtwoord. Als u uw nieuwe wachtwoord niet ontvangen heeft dan kunt u deze via de wachtwoord opvragen pagina alsnog toe laten sturen.

- M’n tickets zijn weg
Het vorige ticket systeem was gekoppeld aan Zendesk, het systeem wat wij voor het ontvangen en verwerken van uw e-mails gebruiken. Bij het nieuwe systeem is dit niet langer het geval waardoor u uw eerdere tickets niet meer via het controlepaneel kunt teruglezen. We hebben hiervoor gekozen zodat er voor ons meer vrijheid ontstond om helpdesk ondersteunende opties aan het ticketsysteem toe te voegen waardoor wij u sneller en beter kunnen helpen. Uw e-mails/tickets kunt u alsnog teruglezen op https://xynta.zendesk.com/

Als u na het lezen van dit weblog nog vragen heeft, open dan gerust een nieuw ticket en wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk antwoord krijgt. Kijk ook eens naar de veelgestelde vragen welke wij over het controlepaneel en de ingebouwde mogelijkheden hebben beantwoord. Als u ergens niet uitkomt, als er gegevens of producten ontbreken of als u een bug tegenkomt… neem dan gerust contact met ons. Wij helpen u graag verder!

Over ons

We zijn een servicegerichte hosting provider uit Zwijndrecht met meer dan 12 jaar ervaring.

Bij ons kunt u onder andere terecht voor een groot assortiment betaalbare Domeinnamen, betrouwbare Webhosting-, Managed Premium en Power VPS- en uitgebreide Colocatie pakketten.

Ondersteuning

We zijn op het moment gesloten. Maandag zijn we om 9:00 weer geopend. U kunt ons e-mailen of een nieuw ticket openen.

Volg ons op Google

INteracteer met ons