Kan ik de DNS instellingen van mijn domeinnaam wijzigen?

Soms is het nodig om de DNS zone van de domeinnaam welke gekoppeld is aan uw webhosting account aan te passen. Bijvoorbeeld als u van plan bent gebruik te maken van een andere e-mail dienst zoals Office 365 of G Suite, of als u bepaalde applicaties zoals Mail chimp of Mail gun wilt autoriseren.

We adviseren u uw DNS zone enkel aan te passen als u weet wat u doet en hier ervaring mee heeft. Als dit niet het geval is dan kunt u ons vragen uw DNS zone aan te passen. Uw DNS zone is heel erg belangrijk en een verkeerde ingaven kan ervoor zorgen dat uw website of websites niet goed meer werken.

Hieronder vertellen we u stapsgewijs hoe u uw DNS zone kunt wijzigen:

1. Login op https://www.controlepaneel.com/
  2. Klik in het linkermenu op 'Webhosting nieuw'
  3. Klik op het desbetreffende webhosting account
  4. Ga naar de onderkant van de pagina en kies daar (als u meerdere domeinnamen heeft) de domeinnaam waarvan u de DNS zone wilt aanpassen
  5. Voeg toe, verwijder of wijzig de DNS records naar eigen inzicht
  6. Als u de wijzigingen wilt opslaan klikt u op de blauwe knop 'Opslaan'

Afhankelijk van uw TTL, standaard 4 uur, kan het nu enkele uren duren voordat uw DNS zone wijzigingen bij elk netwerk bekend zijn. Het kan dus even duren voordat e.e.a. werkt zoals u dit heeft ingesteld.