Managed VPS

Hoe kan ik monitoring instellen?

Als u een Managed VPS pakket bij ons besteld dan voegen we automatisch een monitoring profiel toe aan uw account. Aan dit monitoring profiel kunt u 5 contacten toevoegen, de poorten stellen wij voor u in.

Contacten ontvangen e-mail en SMS meldingen bij server/service status veranderingen en het overbelasten van de server.

Contacten voor uw monitoring profiel stelt u als volgt in:

1. Log-in op https://www.controlepaneel.com/
  2. Klik in het rechter zijmenu op ‘Servers en colocatie’
  3. Klik in het rechter zijmenu onder het kopje ‘Servers en colocatie’ op ‘Monitoring’
  4. Klik op het monitoring profiel waaraan u een contact wilt toevoegen
  5. Klik op ‘Contact toevoegen’
  6. Vul hier de Voor en Achternaam van het contact in
  7. Vink aan bij welk soort gebeutenissen u een melding wilt versturen
  8. Vul het e-mail adres van het contact in
  9. Vul het mobiele telefoonnummer (bijvoorbeeld 0031612345678) van het contact in
  10. Vink de wijze aan waarop u een melding wilt ontvangen
  11. Klik op de knop ‘Toevoegen’

Het contact is nu toegevoegd aan het monitoring profiel en ontvangt meldingen.

Als u colocatie klant bent heeft u ook recht op monitoring. Open hiervoor een nieuw ticket en vermeld hierin het IP-adres waarvan u wilt dat wij deze voor u in de gaten houden. Als uw server ook SNMP draait dan kunt u ons de SNMP community toesturen zodat u ook meldingen over server belasting kunt ontvangen en server verbruik grafieken kunt bekijken.

Wij zullen het monitoring profiel met een X aantal contacten en X aantal poorten aan uw klanten controlepaneel account toevoegen. Het toevoegen van contacten werkt hetzelfde als hierboven omschreven.

Poorten voor uw monitoring profiel stelt u als volgt in:

1. Log-in op https://www.controlepaneel.com/
  2. Klik in het rechter zijmenu op ‘Servers en colocatie’
  3. Klik in het rechter zijmenu onder het kopje ‘Servers en colocatie’ op ‘Monitoring’
  4. Klik op het monitoring profiel waaraan u een contact wilt toevoegen
  5. Klik op ‘Poort toevoegen’
  6. Vul de poort in waarvan u wilt dat wij deze in de gaten houden
  7. Klik op de knop ‘Toevoegen’

De poort is nu toegevoegd aan het monitoring profiel en wordt door ons elke minuut gecontroleerd.