Domeinnaam

Hoe kan ik dns management voor een domeinnaam inschakelen?

Bij elke domeinnaam welke u bij ons besteld is DNS management gratis inbegrepen. Dit kan handig zijn als u de domeinnaam naar een server IP wilt verwijzen, MX records wilt instellen of CNAMES wilt aanmaken en u niet over een eigen nameserver beschikt.

1. Log-in op https://www.controlepaneel.com/
  2. Klik in het zijmenu aan de linkerkant op ‘Domeinnamen’
  3. Klik op de domeinnaam waarvoor u DNS management wilt inschakelen
  4. Klik links bovenaan op de knop ‘Bewerken’ en kies voor ‘DNS management inschakelen’

DNS management is nu ingeschakeld en u kunt direct A, AAAA, CNAME, TXT, MX en SRV records aan uw DNS zone toevoegen. Bij het inschakelen van DNS management worden de nameservers van uw domeinnaam gewijzigd, het zal daarom 2 tot 4 uur duren voordat de DNS records welke u met behulp van ons controlepaneel instelt zullen werken.