Hoe kan ik een back-up terugplaatsen?

We maken standaard back-ups van al uw data, zo kunt u bij gegevens verlies eenvoudig verloren data terugplaatsen op uw webhosting account. Om bestanden, e-mail of databases te herstellen volgt u onderstaand stappenplan.

1. Login op https://www.controlepaneel.com/
  2. Klik in het linkermenu op 'Webhosting nieuw'
  3. Klik op het desbetreffende webhosting account
  4. Klik op het tabblad 'Back-ups', op deze pagina vindt u een overzicht van bestanden, e-mail en database back-ups
  5. Klik achter de back-up welke u wilt herstellen op de grijze knop 'Herstellen'

Bestanden

1. Kies bij bestandslocatie de folder, het bestand welke u wilt herstellen
  2. Kies bij herstellocatie waarnaar u de bestanden wilt herstellen, standaard is dit dezelfde locatie als waar deze bestanden vandaan komen
  3. Kies of u bestaanden bestanden wilt overschrijven door bestanden welke afkomstig zijn uit de back-up, als u dit wilt vinkt u 'Ik wil bestaande inhoud overschrijven met de inhoud uit het door mij gekozen herstelpunt' aan
  4. Vul eventueel uw e-mail adres in als u een e-mail wilt ontvangen zodra uw bestanden hersteld zijn
  5. Klik nu op 'Herstellen', de bestanden uit de back-up worden nu op de achtergrond op uw webhosting account hersteld

E-mail

1. Kies het e-mail account waarvan u de berichten en folders wilt herstellen
  2. Kies het e-mail account waarnaar u de berichten en folders wilt herstellen, het e-mail account waarnaar u wilt herstellen moet bestaan
  3. Als u berichten en folders welke al in dit e-mail account staan wilt overschrijven door de berichten en folders uit de back-up dan vinkt u de optie 'Ik wil bestaande inhoud overschrijven met de inhoud uit het door mij gekozen herstelpunt' aan
  4. Vul eventueel uw e-mail adres in als u een e-mail wilt ontvangen zodra uw berichten en folders hersteld zijn
  5. Klik nu op 'Herstellen', de berichten en folders uit de back-up worden nu op de achtergrond op uw webhosting account hersteld

Databases

1. Kies de database welke u wilt herstellen
  2. Kies de database waarnaar u wilt herstellen, om fouten te voorkomen adviseren wij u een lege database te gebruiken
  3. Vul eventueel uw e-mail adres in als u een e-mail wilt ontvangen zodra uw database hersteld is
  4. Klik op 'Herstellen', de database uit de back-up wordt nu op de achtergrond op uw webhosting account hersteld

De back-up retentie en interval is afhankelijk van de dienst welke u bij ons afneemt. Als u een Webhosting Compleet, Completer of Compleetst heeft dan maken we elke 6 uur een back-up en slaan wij deze 30 dagen lang voor u op. Er zijn maximaal 120 herstelpunten waaruit u kunt kiezen.

Het herstellen van gegevens, e-mail en/of database kan enige tijd in beslag nemen, dit is afhankelijk van de drukte op onze back-up servers en de grootte van de te herstellen gegevens, e-mail en/of database.