Tip: Vervang SERVERNAAM in het voorbeeld door de naam van de server waarop uw Webhosting pakket is ondergebracht, bijvoorbeeld asia, eros, crius etc.

Als u een e-mail adres wilt aanmaken dan kunt u de volgende stappen volgen:

1. Login op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:2222
  2. Ga onder ‘User Level’ naar ‘E-mail Management’ en klik op ‘E-mail Accounts’
  3. Klik vervolgens op ‘Create mail account’
  4. Vul vervolgens het getoonde formulier in:
    1. Username: Het gedeelte voor het apenstaartje, als u jan@uwdomeinnaam.extwilt aanmaken dan vult u jan in
    2. Enter Password, Re-Enter Password: Vul hier het wachtwoord in welke u voor dit e-mail adres wilt gebruiken. Kies altijd voor een sterk wachtwoord bestaande uit kleine en grote letters, cijfers en symbolen.
    3. E-mail Quota (Meg): Vul hierin hoeveel MB aan e-mail er op dit e-mail adres maximaal mag worden opgeslagen. Vul een 0 in als u geen limiet wilt instellen voor dit e-mail adres.
    4. Send Limit: Dit is het maximum aantal e-mails wat dit e-mail adres per dag mag versturen. Standaard mag u 200 e-mails per e-mail adres per dag versturen via onze servers. Het is aan te raden dit veld niet in te vullen.
  5. Klik op de knop ‘Create’, uw e-mail adres is nu aangemaakt en kan worden gebruikt

Nadat u uw e-mail adres heeft aangemaakt kunt u gebruik maken van webmail. Dit is een programma waarmee u via uw internet browser uw ontvangen e-mail kunt bekijken en nieuwe e-mails kunt versturen. Webmail is te vinden op uwdomeinnaam.ext/roundcube