Hoe kan ik mijn e-mail adres in een e-mail programma instellen?

Tip: Vervang uwdomeinnaam.ext in het voorbeeld door uw eigen internetadres. Stel uw website is te bezoeken op www.jansen.nl, dan vervangt u domeinnaam.ext in onderstaand voorbeeld door jansen.nl.

Als u uw eerder via het bijgeleverde controlepaneel aangemaakte e-mail adres wilt instellen in een e-mail programma op uw computer, tablet of telefoon dan moet u een aantal instellingen opgeven. Deze instellingen zien er als volgt uit:

Inkomend (ontvangen)

• Inkomende mailserver: mail.uwdomeinnaam.ext
  • Poort: 110 (POP3), 143 (IMAP)
  • SSL/TLS protocol: Uit/geen
  • Gebruikersnaam: Uw e-mail adres
  • Wachtwoord: Uw e-mail adres wachtwoord

Uitgaand (versturen)

• Uitgaande mailserver: mail.uwdomeinnaam.ext
  • Poort: 587 (SMTP)
  • SSL/TLS protocol: Uit/geen
  • Gebruikersnaam: Uw e-mail adres
  • Wachtwoord: Uw e-mail adres wachtwoord

Aan deze gegevens zou u genoeg moeten hebben voor het instellen van uw e-mail adres in uw e-mail programma. Mocht u toch tegen problemen aanlopen dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen, wij helpen u dan bij het instellen van uw e-mail.