Hoe kan ik mijn e-mail adres in een e-mail programma instellen?

Tip: Vervang SERVERNAAM in het voorbeeld door de naam van de server waarop uw Webhosting pakket is ondergebracht, bijvoorbeeld s101, s102, s103 etc.

Als u uw eerder via het bijgeleverde controlepaneel aangemaakte e-mail adres wilt instellen in een e-mail programma op uw computer, tablet of telefoon dan moet u een aantal instellingen opgeven. Deze instellingen zien er als volgt uit:

Inkomend (ontvangen)

• Inkomende mailserver: SERVERNAAM.srvnl.nl
  • Poort: 995 (SSL-POP), 993 (IMAPS)
  • SSL/TLS protocol: Ingeschakeld
  • Gebruikersnaam: Uw e-mail adres
  • Wachtwoord: Uw e-mail adres wachtwoord

Uitgaand (versturen)

• Uitgaande mailserver: SERVERNAAM.srvnl.nl
  • Poort: 465 (SSMTP)
  • SSL/TLS protocol: Ingeschakeld
  • Gebruikersnaam: Uw e-mail adres
  • Wachtwoord: Uw e-mail adres wachtwoord

Aan deze gegevens zou u genoeg moeten hebben voor het instellen van uw e-mail adres in uw e-mail programma. Mocht u toch tegen problemen aanlopen dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen, wij helpen u dan bij het instellen van uw e-mail.

SERVERNAAM opvragen

1. Log-in op https://www.controlepaneel.com/
  2. Ga naar Webhosting en klik op de gebruikersnaam het gewenste Webhosting pakket
  3. Onder het kopje ‘Server’ op de detail pagina ziet u ‘Server’ staan. De naam welke hierachter staat aangegeven is de SERVERNAAM