Hoe kan ik een gratis SSL certificaat installeren?

Doormiddel van het bijgeleverde controlepaneel kunt u uw website of websites gratis met een SSL beveiligen door gebruik te maken van de bijgeleverde Let’s Encrypt module. Hier vertellen wij u hoe u een gratis te gebruiken Let’s Encrypt SSL certificaat voor uw website kunt genereren en hoe u deze in gebruik kunt nemen.

1. Login op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:2222
  2. Ga onder ‘User Level’ naar ‘Advanced Features’ en klik op ‘SSL certificates’
  3. Kies voor ‘Free & automatic certificate from Let’s Encrypt’
  4. Vul het formulier in met uw gegevens of de gegevens van uw klant
  5. Klik dan vervolgens onderaan op de knop ‘Save’

Uw website is nu voorzien van een SSL certificaat, dit betekend niet dat uw website automatisch SSL versleuteld wordt. Standaard zal https://uwdomeinnaam.ext linken aan de private_html folder. Als u graag wilt dat het SSL certificaat aan uw public_html folder wordt gekoppeld dan kunt u dit als volgt regelen:

1. Login op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:2222
  2. Ga onder ‘User Level’ naar ‘Your Account’ en klik op ‘Domain Setup’
  3. Klik vervolgens op de domeinnaam waarvoor u eerder een Let’s Encrypt SSL certificaat heeft gegenereerd en geïnstalleerd
  4. Kies vervolgens onderaan voor ‘Use a symbolic link from private_html to public_html - allows for same data in http and https’ (Let op: Als u hiervoor kiest zal de private_html folder en eventuele inhoud worden verwijderd

Nadat u uw website heeft verplaatst naar de private_html folder of de private_html folder gelinkt is aan uw public_html folder kunt u uw website SSL klaar gaan maken. Het is belangrijk dat alle ingeladen content zoals style bestanden, java scripts, externe scripts, afbeeldingen en anderen allen op https worden ingeladen.

Kortom: Als u de bron van uw website bekijkt mag er geen enkele verwijzing naar http:// voorkomen. Gebeurt dit wel dan zal de SSL verbinding automatisch onderbroken worden en verdwijnt het slotje in de adresbalk van uw internet browser. Data versleuteling is dan niet langer mogelijk en wordt er om die reden geen gebruik gemaakt van het SSL certificaat.