Hoe kan ik een gratis SSL certificaat installeren?

Doormiddel van het bijgeleverde controlepaneel kunt u uw website of websites gratis met een SSL beveiligen door gebruik te maken van de bijgeleverde Let’s Encrypt module. Hier vertellen wij u hoe u een gratis te gebruiken Let’s Encrypt SSL certificaat voor uw website kunt genereren en hoe u deze in gebruik kunt nemen.

1. Login op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:8443
  2. Klik onderaan op de voorpagina op het Let’s Encrypt icoon
  3. Vul een geldig e-mail adres in
  4. Vink eventueel ‘Voeg www.uwdomeinnaam.ext toe als alternatieve domeinnaam.’ Aan (omdat veel sites gebruik maken van www raden wij u aan dit aan te vinken)
  5. Klik vervolgens op Installeren
  6. Ga vervolgens terug naar de voorpagina van het controlepaneel
  7. Klik nu bovenaan op ‘Hostinginstellingen’
  8. Vink onder het kopje ‘Beveiliging’ ‘SSL certificaten’ aan
  9. Kies bij Certificaat voor het zojuist gegenereerde Let’s Encrypt SSL certificaat
  10. Klik onderaan op de knop ‘OK'

Het Let’s Encrypt SSL certificaat is nu op de juiste manier gegenereerd, geinstalleerd en ingesteld. Dit betekend niet dat uw website nu SSL beveiligd is. U kunt uw website nu SSL klaar gaan maken. Het is belangrijk dat alle ingeladen content zoals style bestanden, java scripts, externe scripts, afbeeldingen en anderen allen op https worden ingeladen.

Kortom: Als u de bron van uw website bekijkt mag er geen enkele verwijzing naar http:// voorkomen. Gebeurt dit wel dan zal de SSL verbinding automatisch onderbroken worden en verdwijnt het slotje in de adresbalk van uw internet browser. Data versleuteling is dan niet langer mogelijk en wordt er om die reden geen gebruik gemaakt van het SSL certificaat.