Hoe kan ik WordPress installeren?

WordPress is een populair Content Management System (CMS) welke door honderdduizenden websites wordt gebruikt als framework. Met WordPress kunt u eenvoudig een professioneel ogende website, webwinkel of weblog bouwen. Het installeren van WordPress is eenvoudig. Met een aantal simpele stappen kunt u zonder dat u daar technische kennis voor nodig heeft WordPress installeren.

1. Log-in op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:8443
  2. Klik in het linker zij menu op ‘Toepassingen’
  3. Halverwege de pagina vindt u het kopje ‘WordPress’, hier vindt u ook de knop ‘Installeren’ klik hierop
  4. U krijgt nu een voortgangsbalk te zien, het duurt enkele minuten voordat WordPress op uw webhosting pakket geïnstalleerd is
  5. Na een succesvolle installatie krijgt u de melding ‘Installatie van WordPress op http://uwdomeinnaam.ext/ is geslaagd. U vindt uw gebruikersnaam en het wachtwoord om u bij de toepassing aan te melden hieronder.'

WordPress is nu geïnstalleerd en u bent terecht gekomen op de zogeheten applicatie beheer pagina. Het is aan te raden het Hulpprogramma ‘Beveiliging controleren’ gebruiken om de beveiliging van uw nieuwe WordPress website aan te scherpen. Op dezelfde pagina kunt u uw thema’s beheren, plug-ins onderhouden, inloggen en automatische updates inschakelen.

Als u kiest voor WordPress is het voor de best mogelijke performance aan te raden uw PHP-instellingen aan te passen:

1. Log-in op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:8443
  2. Klik op het icoon ‘PHP-instellingen’
  3. Kies uit de dropdown PHP-versie 7
  4. Klik onderaan de pagina op de knop ‘OK’
  5. Uw WordPress website maakt nu gebruik van PHP 7 en u zult zien dat de website nu aanzienlijk sneller laadt.