Een back-up maken van uw website

We maken dagelijks een back-up van uw website en slaan deze back-ups 30 dagen lang extern voor U op. Toch is het verstandig om af-en-toe zelf een back-up te maken, bijvoorbeeld als u de gebruikte softwarepakketten op uw website gaat updaten, als u een nieuwe website gaat lanceren of als u andere grondige wijzigingen doorvoert.

Hieronder vertellen wij u hoe u een back-up kunt maken en hoe u deze kunt herstellen mocht er onverhoopt toch iets fout gaan.

Back-up maken

1. Log-in op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:2222
  2. Ga onder het ‘User Level’ naar ‘Your Account’ en klik op ‘Create/Restore Backups’
  3. Onder het kopje ‘Backup All Domains’ vindt u een overzicht van de data waarvan een back-up zal worden gemaakt, als u bepaalde data niet wilt back-uppen zoals e-mail, FTP instellingen en databases dan kunt u deze opties uitvinken. We raden in de meeste gevallen niets aan deze instellingen te wijzigen.
  4. Klik op de knop ‘Create Backup’

De back-up zal nu worden gestart, dit duurt (afhankelijk van de grote van uw account) enkele minuten tot enkele uren. U ontvangt een e-mail zodra de back-up is afgerond.

Back-up herstellen

1. Log-in op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:2222
  2. Ga onder het ‘User Level’ naar ‘Your Account’ en klik op ‘Create/Restore Backups’
  3. Onder het kopje ‘Select a File to Restore’ kiest u de eerder gemaakte back-up welke u wilt herstellen
  4. Klik op de knop ‘Select Restore Options’
  5. Kies nu de data welke u wilt herstellen, stel dat u een probleem heeft met uw database dan hoeft u andere data niet te herstellen en kunt u deze uitvinken. Als u geen problemen heeft met uw e-mail dan kunt u deze opties onder het kopje ‘E-Mail’ uitvinken, zo voorkomt u dat in de tussentijd ontvangen e-mail kwijtraakt.
  6. Als u heeft gekozen welke data u wilt herstellen klikt u op de knop ‘Restore Selected Items’

De back-up zal nu worden hersteld, dit duurt (afhankelijk van de grootte van uw account) enkele uren tot enkele uren. U ontvangt een e-mail zodra de back-up is hersteld.