Hoe kan ik SSH toegang verkrijgen?

Om SSH/shell toegang te verkrijgen tot uw webhosting account bijvoorbeeld voor het gebruik van composer of Git kunt u het onderstaand stappenplan volgen:

1. Login op https://www.controlepaneel.com/
  2. Klik in het linkermenu op 'Webhosting nieuw'
  3. Klik op het webhosting account gekoppeld aan de domeinnaam waartoe u SSH toegang wilt
  4. Klik in de rechterkolom onder het kopje 'Publieke SSH sleutels' op de groene knop 'Toevoegen' en kies 'SSH sleutel inladen'
  5. Vul het formulier als volgt in:
    1. Vul bij naam een kenmerk in waaraan u de SSH sleutel kunt herkennen
    2. Kopieer uw publieke SSH sleutel naar het invoerveld 'Publieke sleutel'
    3. Vink 'Deze publieke SSH sleutel activeren' aan
    4. Klik op de groene knop 'Toevoegen'

Nu uw SSH sleutel is ingeladen is het tijd om uw IP adres aan de toegangslijst toe te voegen. Standaard kan elke webhosting klant een maximum aantal van 3 IP adressen aan de toegangslijst toevoegen om zo vervuiling van de lijst te voorkomen. Uw IP adres kunt u opvragen op http://www.watismijnip.nl/

1. Klik in de rechterkolom onder het kopje 'Publieke SSH sleutels' op de groene knop 'Toevoegen' en kies 'SSH toegang toestaan voor IP adres'
  2. Vul het formulier als volgt in:
  3. Vul bij naam een kenmerk in waaraan u het IP adres kunt herkennen
  4. Vul bij IP adres het zojuist verkregen IP adres in, uw huidige IP adres staat weergegeven onder het invoerveld
  5. Klik op de groene knop 'Toevoegen'

U heeft nu met de toegevoegde publieke SSH sleutel via het toegestane IP adres SSH/shell toegang tot uw webhosting account. De verbindingsgegevens vindt u door onder het kopje 'Publieke SSH sleutels > Toegestane IP adressen' op het IP adres te klikken.

Onderaan het scherm vindt u de volgende tekst: "Alleen IP adressen welke aan de server toegangslijst zijn toegevoegd kunnen met SSH (ssh -p86 gebruikersnaam@serverhostname) inloggen op uw webhosting account, dit in combinatie met een geldig eerder door u toegevoegde (en geactiveerde) publieke SSH sleutel."

Het hierboven cursief weergegeven stukje tekst bevat uw verbindingsgegevens. Maakt u gebruik van Windows dan is de poort te vinden achter -p, uw gebruikersnaam de tekst voor @ en de server hostname de tekst achter @.