Hoe kan ik een nieuwe domeinnaam verwijzen naar mijn bestaande domeinnaam?

Het verwijzen van een nieuwe domeinnaam naar een bestaande domeinnaam waarop een website staat heet een domein alias.

1. Log-in op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:8443
  2. Klik op de knop ‘Domeinalias toevoegen’
  3. Vul de nieuwe domeinnaam in welke u wilt verwijzen naar de bestaande domeinnaam
  4. De rest van het formulier kunt u onveranderd laten
  5. Klik op de knop ‘OK’

Nu u de nieuwe domeinnaam aan uw Webhosting pakket heeft toegevoegd is het tijd om deze te bestellen. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Log-in op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:8443
  2. Klik op het icoon ‘DNS-instellingen’
  3. Daar vindt u 2 of 3 NS records welke er als volgt uitzien uwdomeinnaam.ext NS waarde
  4. Noteer de waardes van elke regel op een blaadje of tekst bestand
  5. Log-in op https://www.controlepaneel.com/
  6. Klik in het linker zijmenu op ‘Bestellen’
  7. Klik op de knop ‘Domeinnaam bestellen’ aan de rechterkant van het scherm
  8. Vul de domeinnaam zonder www en extensie in
  9. Kies de gewenste domeinnaam extensie uit de dropdown
  10. Als het om een bestaande domeinnaam in vult u de bij uw huidige provider verkregen verhuiscode in
  11. Laat Domein contacten onveranderd
  12. Vul bij Nameservers de bij stap 3 verkregen waardes in. Elke regel wordt in een apart invoerveld ingevuld. Heeft u bijvoorbeeld ns1.s100.srvnl.nl en ns2.s100.srvnl.nl opgeschreven dan vult u deze in volgorde van boven naar beneden in
  13. Klik op de knop ‘Toevoegen aan winkelwagen’
  14. Klik op de knop ‘Doorgaan naar uw winkelwagen’
  15. Vink aan ‘Ik verklaar hierbij dat ik volledig akkoord ga met, en kennis heb genomen van de algemene voorwaarden.’
  16. Klik op ‘Winkelwagen bestellen’
  17. Kies de methode waarmee u wilt betalen

Zodra uw betaling is afgerond zal uw domeinnaam aangevraagd worden. Het duurt bij een nieuwe domeinnaam gemiddeld 2 tot 4 uur voordat de domeinnaam daadwerkelijk werkt. Bij een bestaande domeinnaam kan het afhankelijk van de extensie 24 uur tot 10 werkdagen duren voordat de domeinnaam verhuisd is en verwijst naar uw Webhosting pakket.

Als u meerdere domeinnamen wilt verwijzen naar uw bestaande domeinnaam dan herhaalt u het eerste stappenplan voor elke domeinnaam welke u wilt verwijzen. En herhaalt u bij het tweede stappenplan stappen 7 tot en met 13 voor elke domeinnaam welke u wilt bestellen.