Hoe kan ik mijn website uploaden?

De beste manier om uw website te uploaden is door het gebruik van een FTP programma. Wij adviseren FileZilla. Dit FTP programma is gratis te downloaden en te gebruiken.

U kunt de onderstaande instellingen/gegevens gebruiken om een FTP verbinding te maken met uw Webhosting pakket:

• Host: SERVERNAAM.srvnl.nl
  • Gebruikersnaam: Uw gebruikersnaam *
  • Wachtwoord: Uw wachtwoord *
  • Port: 21
  • Verbindingstype: FTP met TLS/SSL

Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn gelijk aan de inloggegevens welke u gebruikt om in te loggen op het bij uw Webhosting pakket bijgeleverde controlepaneel.

Met behulp van het Webhosting controlepaneel kunt u, als u dit wilt, extra FTP-accounts aanmaken. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld uw website beheerder beperkte toegang wilt geven tot de bestanden op uw Webhosting pakket:

1. Log-in op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:8443
  2. Klik op het icoon ‘FTP-toegang’
  3. Klik op de knop ‘Een FTP-account toevoegen’
  4. Vul een Naam (gebruikersnaam) waarmee ingelogd kan worden
  5. Vul een Hoofdmap in, als u bijvoorbeeld wil dat deze gebruiker enkel toegang heeft tot de map ‘ontwikkelen’ in de ‘httpdocs’ folder dan vult u ‘/httpdocs/ontwikkelen’ in. Als deze volledige toegang mag hebben laat u de Hoofdmap onveranderd.
  6. Vul in en bevestig een Wachtwoord voor dit FTP-account
  7. Klik op de knop ‘OK’ om het FTP-account toe te voegen

U uploadt uw website in de map httpdocs/, het volledige pad is /var/www/vhosts/uwdomeinnaam.ext/httpdocs/