Hoe kan ik mijn website uploaden?

De beste manier om uw website te uploaden is door het gebruik van een FTP programma. Wij adviseren FileZilla. Dit FTP programma is gratis te downloaden en te gebruiken.

U kunt de onderstaande instellingen/gegevens gebruiken om een FTP verbinding te maken met uw Webhosting pakket:

• Host: uwdomeinnaam.ext
  • Gebruikersnaam: Uw gebruikersnaam *
  • Wachtwoord: Uw wachtwoord *
  • Port: 21
  • Verbindingstype: Platte verbinding, geen TLS/SSL

Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn gelijk aan de inloggegevens welke u gebruikt om in te loggen op het bij uw Webhosting pakket bijgeleverde controlepaneel.

Met behulp van het Webhosting controlepaneel kunt u, als u dit wilt, extra FTP-accounts aanmaken. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld uw website beheerder beperkte toegang wilt geven tot de bestanden op uw Webhosting pakket:

1. Log-in op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:2222
  2. Ga naar het ‘User Level’ en klik onder de kop ‘Your Account’ op ‘FTP Management’
  3. Klik op ‘Create FTP account’
  4. Vul een FTP username in waarmee ingelogd kan worden, de gebruikersnaam zal worden aangevuld met @uwdomeinnaam.ext
  5. Vul in en bevestig een Wachtwoord voor dit FTP-account
  6. Kies de folder waartoe deze gebruiker toegang mag hebben, als u bijvoorbeeld wil dat deze gebruiker enkel toegang heeft tot de map ‘ontwikkelen’ in de ‘public_html’ folder dan vult u ‘/domains/uwdomeinnaam.ext/public_html/ontwikkelen’ in. Als deze volledige toegang mag hebben dan kiest u voor ‘Custom:’ en vult u ‘/’ in.
  7. Klik op de knop ‘Create om het FTP-account toe te voegen

U uploadt uw website in de map public_html/, het volledige pad is /home/uwgebruikersnaam/domains/uwdomeinnaam.ext/public_html/