Als u een nieuw e-mail account wilt aanmaken waarop u e-mail kunt ontvangen en waarmee u e-mail kunt versturen dan volgt u onderstaand stappenplan:

1. Login op https://www.controlepaneel.com/
  2. Klik in het linkermenu op 'Webhosting nieuw'
  3. Klik op het webhosting account gekoppeld aan de domeinnaam waarvoor u een e-mail account wilt aanmaken
  4. Klik in de rechterkolom onder het kopje 'E-mail > Accounts' op de groene knop 'Toevoegen' en kies 'Account toevoegen'
  5. Stel u wilt naam@domeinnaam.ext aanmaken:
    1. Kies bij kies een domeinnaam 'domeinnaam.ext'
    2. Vul bij naam 'naam' in.
    3. Vul bij wachtwoord 'een eigen gekozen wachtwoord' in of laat het door ons ingevulde wachtwoord staan
    4. Idem voor wachtwoord (herhaal)
    5. Kies bij grootte in MB de maximale hoeveelheid opslagruimte welke u wilt toewijzen aan het e-mail account, we adviseren over het algemeen om voor 'ongelimiteerd' te kiezen
  6. Klik op de groene knop 'Toevoegen'

Uw e-mail account is nu aangemaakt, klik in de linkerkolom op het zojuist door u aangemaakte e-mail account voor een overzicht van de instellingen welke u in een e-mail programma naar keuze in kunt vullen.