WordPress: Best practices

WORDPRESSWORDPRESS BEST PRACTICESWORDPRESS TIPS

We hebben een aantal over het algemeen gemakkelijk te implementeren tips & tricks op een rij gezet waarmee u uw nieuwe Wordpress website op de juiste manier kunt opzetten of uw bestaande Wordpress website kunt verbeteren. Door onderstaand advies te volgen kunt u veel voorkomende problemen zoals misbruik door hackers en website uitval voorkomen.

• Maak nooit gebruik van standaard gebruikersnamen en kies voor een sterk wachtwoord bestaande uit kleine en grote letters, cijfers en symbolen
  • Bij de keuze voor een thema of plug-in controleer altijd wanneer deze voor het laatst is bijgewerkt, hoeveel keer deze is beoordeeld en hoevaak deze is gedownload. Jaren geleden bijgewerkt, nauwelijks of negatief beoordeeld = niet gebruiken
  • Zorg ervoor dat u uw Wordpress website en aanhangige thema’s en plug-ins regelmatig bijwerkt (Zie: Uw Wordpress website onderhouden)
  • Neem meerdere keren per jaar de tijd om niet langer gebruikte thema’s en plug-ins op te ruimen (niet alleen deactiveren, helemaal verwijderen)
  • De enige juiste bestandsrechten voor een Wordpress installatie zijn; 644 voor bestanden en 755 voor folders. Deze rechten staan goed als u Wordpress via het door ons bijgeleverde webhosting controlepaneel installeert
  • Als u uw website gaat wijzigen, onderhouden, beveiligen of optimaliseren maakt u eerst een back-up. Zo kunt u altijd terug als er onverhoopt iets mis gaat
  • We scannen dagelijks uw Wordpress website op softwarelekken en malware. Gevonden problemen worden na 48 uur automatisch door deze zelfde scanner opgelost.
  • Gebruik plug-ins als Wordfence en iThemes Security om uw Wordpress website in enkele stappen goed te beveiligen (Zie ook: Uw WordPress website beveiligen)
  • Het is belangrijk uw Wordpress website SSL te versleutelen, dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een gratis Let’s Encrypt SSL certificaat. Zie instructies voor de Plesk webhosting omgeving of instructies voor de DirectAdmin webhosting omgeving voor meer informatie.