WordPress: Uw website sneller maken

WORDPRESSWORDPRESS OPTIMALISERENWORDPRESS OPTIMALISATIE

Onze Webhosting pakketten passen zich automatisch aan op basis van het software pakket wat u gebruikt. Gebruikt u Wordpress dan worden de instellingen binnen uw website container zodanig aangepast zodat er een Wordpress geoptimaliseerde webhosting omgeving ontstaat.

Toch zijn er ook nog een paar stappen die u zelf kunt ondernemen om het hoogst mogelijke uit uw pakket te halen.

Maak een back-up

Voordat u uw Wordpress website gaat optimaliseren raden wij aan een back-up te maken. Zo kunt u uw website altijd herstellen als er tijdens uw werkzaamheden iets fout gaat.

Instructies voor Directadmin webhosting pakketten vindt u hier en instructies voor Plesk webhosting pakketten vindt u hier.

W3 Total Cache

1. Log-in op uw Wordpress backend (/wp-admin)
  2. Ga naar plug-ins en klik rechtsbovenaan op de knop ‘Plug-in toevoegen’
  3. Zoek naar de plug-in ‘W3 Total cache’
  4. Installeer en activeer deze plug-in
  5. Nadat de plug-in geactiveerd is gaat u via het zwarte linker menu naar de plug-in voorpagina (de link heet Performance en bevindt zich net onder de links Extra en Instellingen) om vervolgens naar de ‘General Settings’ pagina te gaan
  6. Pagina cache: Activeer en kies voor Redis
  7. Minify: Deze schakelt u niet in, mede omdat er betere plug-ins voor dit doeleinde zijn en het problemen zou kunnen veroorzaken bij het laden van bijvoorbeeld uw website thema
  8. Opcode cache: Activeer en kies voor Opcode: Zend Opcache
  9. Database cache: Deze schakelt u niet in, deze optie is eigenlijk alleen relevant voor websites welke zwaar afhankelijk zijn van hun database (dit is bij 99% van de Wordpress websites niet het geval)
  10. Object cache: Activeer en kies voor Redis
  11. Browser cache: Activeer
  12. CDN: Tenzij u beschikt over toegang tot een CDN (Content Delivery Network) zoals MaxCDN, Amazon CloudFront laat u deze optie uitgeschakeld staan.
  13. Reverse Proxy: Er is geen Varnish aanwezig op onze webservers dus deze optie laat u uitgeschakeld staan.
  14. De rest van de opties laat u onveranderd, klik nu op ‘Save Settings en Purge Caches’. Als u nu uw website bezoekt zult u zien dat deze tot wel 50% sneller laad. Hou er rekening mee dat bepaalde websiteonderdelen voor ingelogde gebruikers niet gecached worden, de website zal dus sneller zijn voor bezoekers dan voor ingelogde gebruikers.

Kies voor PHP 7

Een snelle en eenvoudig te gebruiken optimalisatie is het inschakelen van PHP 7 op uw Webhosting pakket. Sinds versie 4.4 ondersteund Wordpress PHP 7 (dit geldt ondertussen ook voor de meeste plug-ins en thema’s). Het omschakelen van PHP 5 naar PHP 7 kan in de meeste gevallen ervoor zorgen dat uw Wordpress website tot wel 50% sneller laad.

Klik hier voor informatie over het aanpassen van uw PHP versie als u Plesk gebruikt en klik hier voor informatie over het aanpassen van uw PHP versie als u DirectAdmin gebruikt.

Plug-ins en thema’s

Verouderde of slecht geschreven plug-ins en thema’s kunnen uw Wordpress website aanzienlijk vertragen. We adviseren dan ook alle niet gebruikte plug-ins en thema’s niet alleen uit te schakelen maar ook te verwijderen. Bij de keuze voor een nieuwe plug-in of een nieuw thema is het aan te raden te controleren wanneer deze voor het laatst is bijgewerkt.

Is een plug-in of thema al jaren niet bijgewerkt dan is het het beste om deze te mijden. Wordt de plug-in of het thema slecht beoordeeld dan is het ook beter verder te kijken. Door selectief te zijn bij het kiezen van plug-ins en thema’s kunt u de snelheid van uw Wordpress website zo optimaal mogelijk houden en problemen voorkomen.

Als u ondanks het uitvoeren van onze snelheid tweaks nog steeds problemen heeft met de laadtijd van uw website dan is het aan te raden stapsgewijs 1 voor 1 uw plug-ins uit te schakelen. Zodra uw website snel laad weet u welke plug-in het probleem veroorzaakt en kunt u deze updaten, opnieuw installeren of hiervoor een vervangende plug-in zoeken.

Resource Usage

Onze webhosting pakketten worden geleverd met een zogeheten website container. Een afgesloten stukje server waarbinnen uw website draait. Bereikt u de limieten van uw container dan kan uw website traag of in sommige gevallen onbereikbaar worden. Uw Resource Usage kunt u raadplegen in het bijgeleverde webhosting controlepaneel.

De oorzaak voor het bereiken van de container limieten kan uiteenlopend zijn; uw website is erg populair en wordt vaak bezocht (een upgrade kan noodzakelijk zijn), uw website bevat verouderde niet geoptimaliseerde plug-ins en thema’s (zoek alternatieven en troubleshoot), uw website bevat scripting problemen (raadpleeg uw logs om de oorzaak te vinden).

Vrijblijvend advies

Mocht u ondanks het doorlopen van bovenstaande tips toch nog problemen hebben met de werking van uw Wordpress website dan kunt u altijd op ons terugvallen. Onze medewerkers staan standby om u vrijblijvend te adviseren over verdere stappen welke u zou kunnen ondernemen om uw Wordpress website sneller te maken.

U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze website service. Voor een vast eenmalig bedrag zullen wij uw website bijwerken, opschonen en optimaliseren zodat u verder kunt.