WordPress: Uw website beveiligen

WORDPRESSWORDPRESS BEVEILIGENBEVEILIGING

Als u uw Wordpress goed beveiligd kan dit in de toekomst voorkomen dat uw website gehackt en vervolgens misbruikt wordt. Het beveiligen van uw Wordpress is vrij eenvoudig, we hebben hier een aantal belangrijke punten voor u op een rij gezet.

Maak een back-up

Voordat u aan de beveiliging van uw Wordpress website gaat werken adviseren wij u een back-up te maken. Instructies voor Directadmin webhosting pakketten vindt u hier en instructies voor Plesk webhosting pakketten vindt u hier.

Wordfence security

Wordfence security is een gratis te gebruiken plug-in welke uw Wordpress website dagelijks controleert op (mogelijke) problemen waaronder malware en code injection (proactief). Wordt er een probleem gevonden dan kan deze vaak eenvoudig, met een enkele klik op de muis, opgelost worden.

Download, installeer en activeer de plug-in. Voor de meeste websites is het niet nodig om de standaard bij deze plug-in geleverde instellingen aan te passen.

iThemes Security

iThemes Security is een gratis te gebruiken plug-in welke voorkomt dat uw Wordpress website gehackt wordt (preventief). Nadat u iThemes Security heeft gedownload, geïnstalleerd en geactiveerd zal u worden gevraagd standaard beveiliging instellingen in te laden.

Voor het meerendeel van de websites is dit aan te raden en is verdere configuratie niet nodig.

Onderhoud

Wordpress brengt regelmatig updates uit welke bekende beveiligingsproblemen oplossen.Ditzelfde geldt voor de meeste plug-ins en thema’s, hierover leest u meer in het artikel ‘Uw Wordpress website onderhouden’. Als u bijvoorbeeld maandelijks onderhoud uitvoert aan uw website kunt u grote problemen voorkomen en valt de hoeveelheid werk mee.

Gehackt en/of misbruikt?

Is uw Wordpress website gehackt en/of wordt deze actief misbruikt en lukt het u zelf niet dit probleem op te lossen dan kunt u gebruik maken van onze website service. Voor een vast eenmalig bedrag updaten, beveiligen en optimaliseren wij uw Wordpress website.

Tevens zullen we proberen uw website op te schonen, mocht dit niet mogelijk zijn (bijvoorbeeld omdat het probleem al langer speelt) dan kan er een back-up worden teruggeplaatst. Wij zorgen er dan voor dat u niet nogmaals gehackt wordt.

Gebruikersnamen en wachtwoorden

De meest eenvoudige stap om uw Wordpress website extra te beveiligen is door verstandig om te gaan met uw keuze voor gebruikersnamen en wachtwoorden. Maak nooit gebruik van de standaard gebruikersnamen zoals ‘admin’, ‘beheerder’, ‘moderator’ en ‘webmaster’. Kies bijvoorbeeld voor uw eigen naam gevolgd door een aantal getallen, vb. ‘xynta2017_4’.

Bij de keuze voor een wachtwoord is het belangrijk dat u kiest voor een sterke combinatie bestaande uit hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen met een minimale lengte van 24 karakters. Vb: MLK7wPb)YjW2c3AQLGGB&6{;.

We begrijpen dat zo’n wachtwoord lastig te onthouden is, zorg ervoor dat u deze goede en veilige manier documenteert of maak gebruik van één van de talloze wachtwoord managers welke vandaag de dag op de merkt zijn. Bijvoorbeeld 1Password: https://1password.com. Maak het hackers niet te makkelijk, kies altijd een sterk wachtwoord.