Uitleg over e-mail verstuur limieten

E-MAILWEBHOSTINGE-MAIL VERSTURENVERSTUUR LIMIET

Onze webhosting servers zijn voorzien van een uitgaande e-mail limiet. Zo mag u op onze DirectAdmin webhosting servers 200 e-mails per e-mail adres per account per dag en 500 e-mails per account per dag versturen en op onze Plesk Webhosting servers mag u 100 e-mails per uur per e-mail adres per account per dag versturen.

Als u dit limiet overschrijdt ontvangt u van ons een geautomatiseerde e-mail en betekend dit in 99% van de gevallen dat er zonder uw kennis mail wordt verzonden vanaf uw Webhosting pakket. In dit geval raden wij u aan het onderstaand stappenplan te volgen:

• Update de door u gebruikte softwarepakketten, zoals WordPress, Joomla of Drupal naar de nieuwst beschikbare versie
  • Update eventueel geïnstalleerde plug-ins
  • Login met FTP en controleer al uw folders op verdachte bestanden, als u bestanden tegenkomt welke er ‘verdacht’ uit zien of bestanden welke u zelf niet heeft toegevoegd dan adviseren wij u deze te verwijderen
  • Controleer de bestandsrechten van uw FTP folders, we raden het gebruik van CHMOD 777 af. CHMOD 777 stelt een map in staat niet alleen bestanden te lezen, maar ook te schrijven waardoor kwaadaardige softwarebestanden tot softwarelekken kunnen leiden.
  • Gebruik een virusscanner om de computer waarmee u e-mail ophaalt te scannen
  • Verander alle door u gebruikte wachtwoorden voor bijvoorbeeld DirectAdmin of Plesk, FTP en e-mail. We raden hierbij het gebruik van sterke wachtwoorden bestaande uit een combinatie van grote en kleine letters, cijfers en symbolen aan.

Als u wel degene bent welke deze e-mails heeft verzonden dan raden wij u aan contact met ons op te nemen. Samen zullen we kijken of uw e-mail limiet verhoogt kan worden of dat er een andere oplossing bestaat zodat u meer e-mails kan verzenden dan het limiet toe staat.