Server, platform en netwerk status

Hier ziet u in één oogopslag onze server, platform en netwerk status. Aangekondigd onderhoud en bekende storingen worden bovenaan deze pagina door ons gemeld. Denkt u last te hebben van een storing? Volg dan het storing stappenplan.

Gepland onderhoud wordt door ons minimaal 72 uur van te voren per e-mail, via de statuspagina en op social media kanalen zoals Twitter aangekondigd. Zodra het onderhoudsvenster begint kunt u de voortgang via onze statuspagina op de voet volgen.

We monitoren onze diensten continu en als er een storing wordt geconstateerd melden we dit direct op onze statuspagina.

Hieronder vindt u één oogopslag de status van onze diensten, de door ons gebruikte netwerken en ziet u het als er onderhoud gepland is of er een storing gemeld wordt. Klanten kunnen via een speciaal noodnummer 24 uur per dag telefonisch contact met ons opnemen.

Webhosting platform

Er zijn op het moment geen problemen op het webhosting platform

Managed VPS platform

Er zijn op het moment geen problemen op het Managed VPS platform

Netwerk connectiviteit

Er zijn op het moment geen problemen op de door ons gebruikte netwerken

Er zijn op het moment geen onderhoudswerkzaamheden gepland en er zijn geen storingen bekend

Volg het storing stappenplan

Als u denkt last te hebben van een hier niet gemelde storing dan vragen wij u het storing stappenplan te volgen. In een paar eenvoudige stappen kunt u controleren of u inderdaad last heeft van een storing onderbreking of dat er iets anders aan de hand is.

Via ons controlepaneel kunt u aangeven of wij u een e-mail mogen sturen over gepland onderhoud en bekende storingen. Deze optie vindt u het linker menu onder "Account Voorkeuren".


Lees meer over hoe u een storing kunt melden