Nieuws

Nieuw back-up schema webhosting pakketten

WEBHOSTINGBACK-UPS

“Het kan én moet altijd beter” zoals aangegeven op onze homepage betekend dat we continu op zoek zijn naar een nog betere aanpak voor veel van onze producten en diensten. Hierbij is de feedback welke wij van klanten krijgen uitermate belangrijk.

De afgelopen maanden hebben we van veel van onze webhosting klanten gehoord dat zij graag een ander soort schema zouden zien bij het maken van back-ups.

Voorheen maakte we dagelijks en back-up en bewaarde we deze 28 dagen lang. Herstellen en downloaden van back-ups is eenvoudig doormiddel van de door ons bijgeleverde Jetbackup plugin welke met behulp van het webhosting controlepaneel gebruikt kan worden.

In de praktijk zagen we dat er veelal alleen gebruik werd gemaakt van recent gemaakte back-ups: 1, 2, 3 dagen geleden. De oudere back-ups werden zelden gebruikt (zonde van de opslagruimte) en in de gevallen dat er behoefte was voor een oudere back-up dan ging het veelal om een véél oudere back-up, bijvoorbeeld van een aantal maanden geleden.

Hierop hebben we besloten het back-up schema van al onze webhosting pakketten aan te passen. Deze herstelpunten zijn voortaan beschikbaar: de afgelopen week (7 herstelpunten), de afgelopen maand (4 herstelpunten) en het afgelopen half jaar (6 herstelpunten).
Natuurlijk blijven we goed naar de wensen, op- en aanmerkingen van al onze klanten luisteren en zullen we onze diensten op constante basis verder blijven verbeteren. Als u tot slot een vraag of opmerking heeft over dit bericht dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen. We staan zowel binnen- als buiten kantooruren voor u klaar.
De back-ups welke wij maken zijn een fallback, ofwel een mogelijkheid om in het geval van nood naar een eerder moment terug te keren. We adviseren u dan ook voordat u werkzaamheden aan uw website verricht zelf een back-up te maken met behulp van het webhosting controlepaneel. Mocht er dan tijdens uw werkzaamheden iets misgaan dan kunt u altijd terug naar een moment net voordat u aan de slag ging met uw website.
Chat met ons