Nieuws

Webhosting in het nieuw

WEBHOSTINGWEBHOSTING PLATFORM

De afgelopen paar maanden zijn we drukdoende geweest met het stapsgewijs vervangen van ons webhosting platform. Na ruim 12 jaar werd het tijd voor een grondige makeover om zo ook in de toekomst het best mogelijke product aan te kunnen blijven bieden. Nu deze gigantische operatie achter de rug is vertellen wij u hier graag meer over.

Nieuwe servers

Het nieuwe webhosting platform bestaat uit uitsluitend nieuwe servers, allen gevirtualiseerd op speciale nodes, voorzien van Intel Xeon hexa core processoren, een minimum van 24 GB geheugen en SSD opslag opgesteld in een RAID10 configuratie. Deze servers zijn onderling met elkaar verbonden.

Zo kan de belasting over alle servers binnen het cluster worden verdeeld. Het cluster bestaat uit 3 verschillende pools: web, database en e-mail. Alle servers binnen het cluster zijn onderling met elkaar verbonden en als er om wat voor reden dan ook een server uitvalt dan neemt een andere server het verkeer over.


Monitoring

Bij zo’n groot aan elkaar gekoppeld platform van servers is monitoring nog belangrijker dan wanneer er wordt gewerkt met losse servers, vandaar dat we ons eigen monitoringsysteem verder uitgebreid hebben en we nu op meer dan 100 punten per server de werking in de gaten kunnen houden. Bij het kleinste probleem worden we geïnformeerd.

Zo kan er in veel gevallen preventief worden gehandeld om een storing te voorkomen voordat deze ontstaat, hierdoor verbeterd de bereikbaarheid en daarmee de betrouwbaarheid van onze webhosting producten. Door de HA (High Availability) opstelling van het Webhosting platform kunnen veel problemen worden uitgesloten.


Software

De door ons gebruikte software is ook herzien. Zo is het platform nu voorzien van LSPHP - welke aanzienlijk sneller is dan bijvoorbeeld PHP-FPM of mod_PHP, kan er met de PHP selector door elke klant zelf een PHP versie worden gekozen en hebben we Mod Security met geteste regels van COMODO geïmplementeerd.

De firewall is gecentreerd op onze primaire servers waardoor deze niet langer op elke server geinstalleerd hoeft te worden. Op korte termijn zullen we het voor klanten ook mogelijk maken om hun eigen IP-adressen met behulp van ons klanten controlepaneel te deblokkeren, hiervoor heeft u dan niet langer onze hulp nodig.


Toekomstplannen

Nu alle klanten verhuis zijn zullen we op korte termijn nog een aantal verbeteringen doorvoeren. Zo zullen services zoals FTP en e-mail met SSL beveiligd worden, zullen we diverse caching methodes zoals Redis en Memcached beschikbaar maken en zal er een nieuw onderhoudsschema worden samengesteld.

Chat met ons