Datacenter en netwerk

Een professioneel datacenter en een bewezen betrouwbaar netwerk. We verhuren rackspace in het NedZone B.V. datacenter te Steenbergen. Hier vertellen wij u meer over de achterliggende techniek.

Datacenter faciliteiten

Het NedZone Internet B.V. datacenter in Steenbergen is voorzien van alle faciliteiten die u als klant van een modern datacenter mag verwachten, zoals verhoogde systeemvloer, direct free cooling, biometrisch toegangssysteem, geavanceerde noodstroomvoorziening N+1 en camera bewaking.

Voor zelfstandige toegang tot het datacenter en uw apparatuur moet u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een vooraf door datacenter personeel ingescande vingerafdruk zijn.

Netwerk connectiviteit

Elk van onze racks zijn voorzien van een dubbel uitgevoerde, redundant opgestelde 1 Gbit netwerk up-link. Elk rack bevat 2 switches welke cross linked met elkaar verbonden zijn. Onze zaal router is voorzien van een dubbel uitgevoerde, redundant opgestelde 10 Gbit verbinding met het NedZone Internet B.V. netwerk.

In onze netwerk infrastructuur zijn meerdere vormen van redundantie ingebouwd. Daarnaast wordt het netwerk op tientallen punten door ons monitoringsysteem in de gaten gehouden zodat uitval en packet loss in veel gevallen voorkomen kan worden. In 2016 behaalde we mede door onze setup een up-time van 99.92%.

Mocht er toch een service onderbreking ontstaan dan kan deze in 90% van de gevallen snel opgelost worden.

Klanten controlepaneel

Als colocatie klant kunt u veel zaken zelf regelen met behulp van ons klanten controlepaneel, tevens kunt u veel voorkomende handelingen waaronder bezoeker registratie, het wijzigen van IP adres instellingen en het aanvragen van zelfstandige datacenter toegang in uw eigen website inbouwen door gebruik te maken van onze API.

Zo kunt u met ons klanten controlepaneel:

Datacenter toegang aanvragen
Nieuwe bezoeker registreren
Het PTR record van een IPv4 of IPv6 adres aanpassen
Server monitoring contacten instellen
Server monitoring poorten toevoegen
Onze Rack Management tool gebruiken *

* Alleen beschikbaar voor klanten met een shared- of private rack

Simple en Remote Hands

Als colocatie klant kunt u op werkdagen tijdens kantooruren gratis gebruik maken van Simple Hands. Datacenter personeel kan voor u op verzoek uw apparatuur herstarten of een monitoring aansluiten om te kijken wat er aan de hand is met bijvoorbeeld uw server.

Daarnaast bieden we wekelijks op maandagavond (uitgezonderd feestdagen) gratis Remote Hands aan. Denk hierbij aan het vervangen van een kapotte hardeschijf, het bijplaatsen van geheugen, het vervangen van een voeding, het anders aansluiten van netwerkkabels of het uitvoeren van een herinstallatie.

Buiten dit kunt u binnen en buiten kantooruren tegen een vast tarief gebruik maken van remote hands. Heeft u een eigen rack dan kunt u er ook voor kiezen om Managed Colocatie te gebruiken.

Meerdere locaties

Op verzoek kunt u ook een colocatie dienst afnemen in het SmartDC B.V. te Rotterdam op het i3D B.V. netwerk, bijvoorbeeld voor failover doeleinde, het geografisch spreiden van uw producten en diensten of het plaatsen van back-up hardware.

Geïnteresseerd in colocatie in Rotterdam? Vertel ons wat u zoekt en wij stellen vrijblijvend een prijsopgave voor u samen.

Direct plaatsen

Kies en bestel uw colocatie pakket. Nadat u heeft besteld nemen we contact met u op om een plaats afspraak te maken. In de meeste gevallen kunt u binnen één werkdag komen plaatsen.

U kunt zelf uw Rack unit, Shared rack of Private rack samenstellen met behulp van onze website.