Blog

Webhosting nieuw: Uw eigen container

WEBSITE CONTAINERCLOUDLINUXWEBHOSTING

We vinden het belangrijk om u een product te leveren wat zo goed mogelijk aansluit bij uw wensen en behoefte, om die reden lijkt het ons dan ook niet meer dan logisch dat uw webhosting pakket zichzelf aanpast aan uw daadwerkelijke gebruik.

Elke website is anders, om die reden is dezelfde omgeving voor elk soort website niet praktisch. Een Wordpress website draait bijvoorbeeld niet optimaal op een voor Magento geoptimaliseerde omgeving en vice versa.

Met ruim 13 jaar ervaring begrijpen wij dit als geen ander en daarom hebben we een webhosting platform gebouwd welke automatisch herkend wat voor software u gebruikt en hier de hosting omgeving op aanpast. Zo haalt u altijd het hoogst mogelijke uit uw pakket.


De techniek

Websites draaien bij ons in een container, elke website heeft een ‘eigen stukje’ server waarop deze draait. Deze container heeft onder andere een maximaal toegewezen hoeveelheid geheugen, processorkracht en schrijf- en leessnelheid. Door websites van elkaar te scheiden zorgen wij ervoor dat u nooit last heeft van de website van uw buurman of buurvrouw en dat u altijd gebruik kan maken van hetgeen waarvoor u betaald.

Omdat uw website op een ‘eigen stukje’ server staat stelt het ons in de gelegenheid dit ‘stukje’ naar gebruik aan te passen. Zo worden bepaalde PHP modules in- en/of uitgeschakeld, worden er PHP instellingen zoals memory_limit, max_execution_time etc. gewijzigd en worden processen afhankelijk van uw applicatie op een specifieke manier door de server behandeld en vervolgens afgesloten.

We hebben voor de 15 meest gebruikte applicaties, waaronder Wordpress, Joomla, Drupal, Magento, ownCloud en Prestashop, container configuraties samengesteld. Als u een van deze applicaties op uw pakket installeert dan zal deze configuratie binnen enkele minuten automatisch ingeladen worden zodat u direct profiteert van een voor uw applicatie geoptimaliseerde webhosting omgeving. Gaandeweg zullen we configuratiebestanden verder verfijnen en extra configuratiebestanden toevoegen op basis van behoefte.


Hoe maak ik er gebruik van?

Daar hoeft u niets voor te doen. Uw container wordt automatisch zonder dat u hier ook maar iets van merkt op de achtergrond aangepast. Het systeem leert gaandeweg van uw gebruik en zal op basis hiervan de meest optimale omgeving aan u aanbieden.

Uiteraard is het ook mogelijk om als u dat wilt zelf een PHP versie te kiezen of bepaalde PHP instellingen met behulp van het controlepaneel aan te passen.


Hoe zit het met eigen applicaties?

Als u zelf software heeft ontwikkeld of een applicatie gebruikt waarvoor we (nog) geen kant-en-klaar configuratiebestand hebben gemaakt dan zal out-of-the-box het standaard door ons samengestelde container configuratiebestand worden gebruikt.

Onze software houdt uw verbruik goed in de gaten en zal naar mate er voldoende informatie is verzameld (vrijblijvend) adviseren over het aanpassen van bepaalde container instellingen.

We kunnen u eventueel helpen bij het verder verbeteren van uw instellingen zodat ook u het hoogst mogelijke uit uw pakket kunt halen.

Veel van de software die wij gebruiken op ons Webhosting nieuw platform is door ons zelf ontwikkeld. Zo hebben we de volledige controle over het product wat we u aanbieden. Dit maakt het voor ons mogelijk om continu door te blijven ontwikkelen en hierbij onder andere rekening te houden met de feedback welke wij van U als klant ontvangen.