Blog

Maak uw Wordpress website veiliger en sneller met WP2Static

WORDPRESSWP2STATICWEBHOSTING

Wordpress is een van de meest gebruikte softwarepakketten waarmee vandaag de dag websites worden gemaakt. Wordpress kan bij veel hostingproviders zonder technische kennnis met behulp van een applicatie installer binnen een miinuut worden geïnstalleerd waarna de webmaster direct aan de slag kan gaan met zijn of haar website.
Het feit dat Wordpress zoveel gebruikt wordt brengt ook de nodige “uitdagingen” met zich mee. Zo zijn Wordpress websites een gewild doelwit van talloze kwaadwillende wereldwijd. Het is daarom altijd verstandig om voordat u aan uw Wordpress website bevindt deze eerst grondig te beveiligen. Gelukkig zijn ook hiervan eenvoudig op te zetten en te gebruiken beveiliging plug-ins zoals iThemes Security en Wordfence.

Buiten het goed gebruik van beveiliging plug-ins is er nog een goede manier om uw Wordpress website niet alleen een stuk veiliger maar ook sneller te maken. In dit blog artikel zullen we u wat meer vertellen over de werking-, het installeren -en gebruiken- van de plug-in WP2Static.


Wat doet de plug-in WP2Static precies

WP2Static doet in principe hetgeen wat de naam al suggereert. Uw Wordpress websitepagina’s worden van dynamisch (PHP en MySQL) omgezet naar statische html bestandjes. Dit betekent dat de plug-in een kopie maakt van de pagina’s zoals u deze eerder via de Wordpress backend in elkaar hebt gezet en hier het dynamische element uithaalt.

Doordat de pagina’s niet langer afhankelijk zijn PHP-processen of een database verbinding laden deze een heel stuk sneller. Ook zou u uw Wordpress website – de werkomgeving – naar een afgeschermde locatie kunnen verplaatsen waardoor de veiligheid aanzienlijk toeneemt. Hierover vertellen we u verderop in deze blog post wat meer.

Omdat uw website na het gebruik van WP2Static uit statische pagina’s bestaat is het ook niet langer nodig om hier caching plug-ins als W3 Total Cache of WP Super Cache voor te gebruiken. U zult niet alleen zien dat uw website veel sneller laadt maar ook een grotere hoeveelheid gelijktijdige bezoekers aan kan.

Veel bezoekers zullen het feit dat uw website snel laadt fijn vinden en ook voor de indexering van uw website door zoekmachines als Google heeft dit een positief effect. De zogeheten “Bounce rate” zal afnemen. De “Bounce rate” is het percentage van bezoekers welke uw website bezoekt maar direct weer weggaat. Vaak heeft dit te maken met een te lange laadtijd maar ook niet interessante inhoud kan hier bijvoorbeeld de oorzaak van zijn.


Niet voor elke website

WP2Static werkt goed voor website zonder al te veel dynamische elementen, denk hierbij aan hobby websites met foto’s, bedrijfswebsites met product en bedrijfsinformatie en het gemiddelde blog. Gemaakte pagina’s veranderen op deze website niet of niet vaak waardoor een statische website vele voordelen kent – degene waarover we u eerder al vertelde.

Heeft u een webshop, community website met forum of klantensysteem dan kunt u WP2Static beter links laten liggen. Zulke websites hebben namelijk dynamische elementen welke intensief gebruik maken van de Wordpress database. WP2Static is, zoals de naam al zegt, statisch. Dynamische elementen zullen niet meer werken bij gebruik van deze plug-in.


WP2Static in gebruik nemen

Allereerst is het verstandig om Wordpress in een afwijkende folder als backend, dev of beheer te installeren. Wordpress zelf wordt in deze set-up namelijk alleen door u zelf en uw mede website beheerders gebruikt. In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat u Wordpress in de map /be op het domein testdomein.nl hebt geïnstalleerd.

Volg nu onderstaand stappenplan:

  1. Login op je Wordpress website – via http://testdomein.nl/be/wp-admin – en klik in het linker menu op “Plugins”
  2. Klik vervolgens op “Nieuwe Plugin”
  3. In de rechterbovenhoek zoek je naar WP2Static
  4. Zodra de plugin is gevonden klik je op de grijze knop “Installeren” en klik vervolgens op de blauwe knop “Activeren”
  5. In het plugins overzicht zie je nu WP2Static staan, klik onder de titel op “Settings”
  6. Bij “Destination URL” voert u het websiteadres in waarnaar u de website wil, in ons geval kiezen we voor testdomein.nl en vullen we http://www.testdomein.nl in
  7. Bij “Target Directory” vult u het pad in waar de statistische website moet komen te staan, meestal is dit uw hoofd website publicatie map, het pad hiervan is /home/uwgebruikersnaam/public_html. Als u op een Addon Domain installeert dan is dit /home/uwgebruikersnaam/public_html/uwaddondomain.nl
  8. Klik nu op de knop “Start static site export”, wacht vervolgens terwijl uw Wordpress website naar een statische variant wordt omgezet. Afhankelijk van de grote van uw website kan dit een aantal miinuten in beslag nemen
  9. Zodra het exporteren klaar is zult u een groene knop zien waarmee u direct uw statische website kunt bekijken. Als alles goed is gegaan is uw statische website nu te bezoeken op http://www.testdomein.nl, hierbij uitgaande van ons voorbeeld
WP2Static
Uw statische website is nu gebruiksklaar. Elke keer als u uw website aanpast voert u stap 8 uit om de statische versie van uw website bij te werken.


Direct aan de slag met uw eigen Wordpress website?

Heeft u nog geen Wordpress website en wilt u aan de slag met uw eigen? Onze webhostingpakketten zijn compleet, geoptimaliseerd en beveiligd voor het gebruik van Wordpress. Kies en bestel het pakket welke aansluit op uw wensen en u kunt al binnen 5 minuten aan de slag. Elk van onze pakketten wordt geleverd met een gratis .nl domeinnaam. Advies nodig? Gebruik dan de ronde blauwe knop rechts onderaan onze website om direct met ons te chatten. We helpen u graag.

Direct aan de slag met Wordpress
Chat met ons