Blog

Waarom SSL een must is

SSLWEBSITEWEBSHOPAUTOSSLLET'S ENCRYPTWEBHOSTINGRESELLER WEBHOSTING

SSL-certificaten bestaan al jaren. Ze bieden een manier om de data welke van en naar uw website verzonden wordt te versleutelen zodat deze gegevens niet misbruikt kunnen worden. Webshops, banken en anders sites die persoonsgegevens verwerken gebruiken al zo’n versleutelde verbinding, te herkennen aan het slotje in de adresbalk van uw browser.
Sinds kort tonen de meest gebruikte browsers waaronder Chrome, Safari en Firefox een “Niet Veilig” melding als uw website niet met een SSL-certificaat versleuteld is. Als uw website nog niet versleuteld is, dan is NU de tijd om dit alsnog te regelen.

Al onze diensten worden al langere tijd geleverde met de optie om gratis een SSL-certificaat voor uw website te genereren. Op onze supportpagina’s staat uitleg over hoe u een gratis SSL-certificaat kunt aanvragen via het bij uw webhosting pakket geleverde controlepaneel.

- Stappenplan Let’s Encrypt certificaat voor DirectAdmin
- Stappenplan Let’s Encrypt certificaat voor Cpanel

Voor klanten met een Webhosting Nieuw pakket introduceerde we onlangs iets nieuws, AutoSSL. AutoSSL zorgt ervoor dat elke domeinnaam welke u aan uw Webhosting of Reseller Webhosting pakket toevoegt automatisch van een SSL-certificaat wordt voorzien. U hoeft er dan dus alleen nog maar voor te zorgen dat uw website hiervoor aangepast wordt.

De meest populaire CMS pakketten bieden veelal een plugin of native ondersteuning waardoor het makkelijk wordt om uw website “over te zetten” van http naar https.

- Stappenplan om WordPress met SSL te beveiligen
- Stappenplan om Joomla met SSL te beveiligen
- Stappenplan om Magento met SSL te beveiligen
- Stappenplan om PrestaShop met SSL te beveiligen

Zo is er voor vrijwel elk CMS een tutorial of plug-in te vinden waarin gedetailleerd wordt uitgelegd hoe u uw website om kan zetten zodat deze gebruik maakt van het aanwezige SSL-certificaat. Al uw http verkeer wordt dan automatisch doorgestuurd naar https.

Als zo’n tutorial of plug-in voor uw website niet beschikbaar is dan kunt u ervoor kiezen om uw website met behulp van een .htaccess bestand door te sturen. Dit doet u door in uw website publicatie folder veelal public_html of httpdocs een .htaccess bestand aan te maken – als deze nog niet bestaat – en hierin de volgende code te plaatsen:

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.
RewriteRule .* https://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Dit zorgt ervoor dat uw website automatisch van http:// naar httpS:// doorgestuurd wordt. Stel uw website is jansen.nl en is normaal gesproken te bezoeken onder http://jansen.nl. Als u deze code aan het .htaccess bestand van uw website toevoegd dan zal http://jansen.nl voortaan doorgestuurd worden naar httpS://www.jansen.nl.

Als u er ondanks dit blog er toch niet helemaal uitkomt en hulp nodig heeft bij het SSL beveiligen van uw website dan kunt u vanzelfsprekend altijd even contact met ons opnemen. We helpen u graag en adviseren u waar mogelijk zodat u ook uw website of applicatie met SSL kunt beveiligen en de “Niet Veilig” melding achter u kunt laten.
Chat met ons